2012. július 23., hétfő

4. fejezet: Mindenki Anát akarja, még ha borzalmas is



A szürke ötven árnyalata, negyedik fejezet, avagy Mindenki Anát akarja, még ha borzalmas is





Szóval ott hagytuk abba, hogy Miss Steele-t (nem Ms. Steele. Miss Steele.) majdnem elütötte egy bicklis. Christian Grey, aki jobb perifériás látásával (vagy egyszerűen nem nézett fel annyit a szempillái alól és nem vörösödött el százszor) észrevette a közelgő csapást, és hogy a veszélytől megmentse, csodás, csodás testéhez szorította. Abban a pillantabna döntötte el Miss Steele, hogy ezek szerint neki mégiscsak létezik libidója, és azt akarja, hogy megcsókolják. Méghozzá olyannyira, hogy hozzá szokatlanul erős káromkodást használ.

Csókolj már még, a fenébe is. Magamban könyörgök, de nem vagyok képes megmozdulni. Megbénít az a különös szükség - még nem tapasztaltam ilyet. Christian Grey szájára meredek, mint akit hipnotizáltak, ő pedig félig lehunyt szemmel néz vissza rám, a szeme sötétre vált. A szokásosnál nehezebben lélegzik, én szinte egyáltalán nem. A karodban vagyok.

Ugye ti is halljátok a vonósokat a háttérben? A karjaiban van. Mindkettőben. A karjaiban. Imádom, hogy Grey a „szokásosnál nehezebben lélegzik”. Annyira rá van hangolódva, hogy tudja, normálisan hogyan vesz levegőt? 10 éve vagyunk együtt a férjemmel, de csak akkor figyelek fel a lélegzésére, ha horkol vagy asztmarohama van. Úgy látszik, annyira már nem is vagyunk egymásba esve.

Mivel biztos, hogy telepata vagy valami hasonló, Christian tiltakozva rázza feját Ana néma könyörgésére, és becsukja a szemét. Mivel ő Edward Cullen, elsöpri ezt a pillanatot kettejük között, hogy figyelmeztesse, távol kéne tőle maradnia, nem tesz jót neki.

Tessék? Hát ez mi?

Ez az Alkonyatból van, Ana. Próbálj meg nem lemaradni, köszi. Ana, minden jel szerint, olyan sokáig nem lélegzik, hogy Grey-nek kell erre emlékeztetnie, mielőtt letenné őt. Anát teljesen feldúlja az érintkezés elvesztése, és fel van izgulva, hogy egyáltalán megérinthette. Ana úgy érzi „elég nyilvánvalóan akarta”, hogy megcsókolja. Most akkor direkt lépett a biciklis elé? Mert ezen kívül semmi mást nem tett, amire erre utalhatott volna. Majdnem elütik, elesik, a pasi elkapja és ezek után úgy tűnik, hogy megfullad. Ha ezek romantikus utalások akartak lenni, most örülök a legjobban, hogy nem vagyok pasi. Persze, az elutasítás miatt önmagát hibáztatja. Végülis, Grey nem egy manipulatív irányításimádó, aki alacsony önbecsülését fegyverként használná ellene, nemde?

Suttogva megköszöni neki, hogy „megmentette”. Oké, most nem azt modnom, hogy egy gyalogos-biciklis ütközésben nem lehet nagyon megsérülni. De azért mégsem sárkányt ölt. Még csak nem is a busz elől rángatott vissza. Mit kell ilyen drámaian suttogni? Eddig az egész könyvben, Ana egész hegyláncokat épített fel kis vakondtúrásokból. Christian Grey jóképű, úristen, itt a világvége. Leégette magam egy idegen előtt, aki valószínűleg soha a büdös életben nem fogok többször látni, de azért örökké mogorva leszek emiatt. Olyan, mintha ezt a majdnem-ütközést legalább olyan fontossá akarná tenni Grey szemében, mint amennyire neki az. Szóval, ezek a bolond gyerek olyan kommunikációs képességekkel rendelkeznek, ami elég, hogy egy életreszóló kapcsolat alakuljon ki közöttük.

- Anastasia... én... - Elhallgat, gyötrelem érződik a hangjából, amire felfigyelek.

Gyötrelem? Komolyan ezt a szót fogjuk választani? Azt gondoltam eddig, hogy a gyötrelem olyasmi, amit akkor érzel, ha a gyereked meghal vagy a párod megcsal. Gyötrelmet akkor érzel, ha elutasítanak, nem mikor te utasítasz el valakit. De oké, legyen. Legyünk túl rajta. Ana úgy viselkedik, mint egy kisgyerek, mert Christian nem kérte meg rögtön vagy nem tudom és mikor elköszönnek egymástól a hotelnél, Ana szó szerint összeesik, összegömbölyödik és elkezd bőgni egy mélygarázsban. Nézzük is csak meg, milyen mély érzelmi kapcsolat alakult ki kettejük között, ami ezt a „gyötrelmet” kiválthatta:


  •     Ana elment az irodájába meginterjúvolni, elesett, beszélgettek a művészetről    és sértegette a férfit szemtől-szemben
  •        Grey elment a munkahelyére és vett pár cuccot
  •       Ana nézte Grey-t, ahogy fotózzák
  •        Elmentek kávézni/teázni

Ana most Glenn Close a Végezetes vonzerőből? Vagy Lara Flynn-Boyle a Wayne világából? Mert egyébként semmi oka sincs arra, hogy ennyire el legyen keseredve amiatt, hogy egy távoli ismerőse nem akarta megcsókolni. Beismeri, hogy ez „ésszerűtlen fájdalom” és „nevetséges”, szóval hogy feláll a mélygarázs betonjáról és elbánvele, mint egy nagylány! Nem, persze, hogy nem. Csak ül ott, függőleges magzatpozícióban és siratja „istenverte reményeit, az istenverte álmait és megkeseredett várakozásait”.

Túl sápadt vagyok, túl sovány, túl suta, koordinálatlan. A hibáim listája végtelen. Ezért mindig én voltam az, aki elutasította az esetleges csodálókat. Ott volt az a srác a kémiaórán, aki kedvelt, de idáig senki iránt nem támadt fel az érdeklődésem. Kivéve Christian Istenverte Greyt. Talán kedvesebbnek kéne lennem az olyan srácokkal, mint Paul Clayton vagy José Rodriguez, bár biztos vagyok benne, hogy egyikük sem sír miattam valami sötét helyen.

Ez a bekezdés tökéletesen összefoglalja, hogy mi az ami rossz és idegesítő Anában. Azt gondolja, hogy „kedvesebbnek kéne lennem mindazokhoz a srácokhoz, akiket elutasítok” és a következő pillanatban meg „Áh, az ő fájdalmuk közel sem lehet olyan gyönyörű és tragikus, mint az enyém.” Ideje őszintén beszélni. Egyszer ismertem egy nőt, aki pontosan ugyanígy gondolkodott. Nem érzett senki felé empátiát, mert biztos volt benne, hogy csak neki vannak ilyen intenzív érzései. Tudjátok mi történt vele? Én nem, mert mikor végre eltűnt az életemből, nagyon örültem neki. Egy fárasztó pszichopata volt. Egyszer követelte, hogy vigyél el egy pasi házához, aki nem ajánlott fel szexet egy nap ismeretség után, csak azért, hogy leüvöltse a fejét, amiért elutasította. Bárki, aki megismerte ezt a nőt, meg is utálta. És mégis, Amerika női elszántan akarnak ilyesfajta emberré válni, mert ők akarnak lenni Ana Steele, ő, a rövidzárlatos empátia kapcsolóval.

Elég! Azonnal hagyd abba! A tudatalattim képletesen szólva már visít, karját összefonva, egyik lábára helyezve a súlyt, a másikkal idegesen toporzékol.

Ana tudatalattijának és nekem sok közös vonásunk van. Mindketten ki nem állhatjuk Anát. Megfogadván, hogy nem gondol Grey-re soha, de soha többé, még ha túl nagy is az elvárás, Ana hazamegy. Kate, ahogy emlékezhettek, aggódott Ana és Grey találkája miatt. Gondoltam megemlítem, nehogy elfelejtsétek azt a pillanatot, mikor 180 fokos fordulat állt be a bimbózó románchoz való hozzáállásában.

Amikor hazaérek, Kate-et az étkezőasztalnál találom a laptopja előtt. Lehervad arcáról a mosoly, amint meglát.
- Ana, mi baj?
Jaj, ne... nem kérem a Katherine Kavanagh-féle inkvizícót. Amolyan „most szállj le rólam, Kavanagh” módon reagálok, de mintha csak egy süketnéma vakkal volna dolgom.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy Ana Aspergerben vagy valami más, az autizmus tüneteit mutató, hasonló betegségben szenved. Besétál a szobába, miután kisírta a szemeit a mélygarázsban és valaki, joggal, aggódik érte. Mikor ezt az aggodalmát kifejezi, ez felidegesíti. Láttátok az előző heti Community-t? Hülye kérdés, legkevésbé nézett TV show. Szóval, előző héten, Annie és Abed a Dreamatoriumban voltak és Annie kényszerítette Abedet, hogy érezzen empátiát. Ennek következtében Abed idegösszeomlást kapott A különbség Ana és Abed között? Abedet bírom és nem szeretném ha beleesne egy cséplőbe.

Ha író vagy…a francba is, ha ember vagy, aki nem Ana és vannak érzéseid és empátiát is érzel mások iránt, ne úgy írj körbe egy siketet, hogy „süketnéma”. Sokakat megbánthatsz vele. Maximum akkor használd, ha a történeted az 1800-as években játszódik.

Ana, persze, mogorva amiatt, hogy valaki érdeklődött hogyléte felől. Kate elmegy odáig, hogy feláll és megöleli, mert nyilvánvaló, hogy sírt. A rohadt kurva. Ana elmagyarázza, hogy majdnem elütötte egy biciklis, és elmondja, hogy nem érdekli Grey-t egyáltalán, mert nincs benne semmi, ami érdekelhetné. Kavanaghi Szent Kate megpróbálja kicsit az önbizalmát növeli azzal, hogy „igazi csinibabának” nevezi, tudjátok, egy olyan kedves dolog, amit akkor mondasz egy barátodnak, mikor el van keseredve és magányos, de azt is tudjátok, hogy nem fizikai deformitása miatt tart mindenki egy lépés távolságot tőle, hanem elcseszett pszichéje az oka. És Ana hogyan reagál a dicséretekre, amikkel próbálja vigasztalni?

Jaj, ne már! Megint kezdi.

Soha, de sohasem akartam még ennyire benyúlni egy könyve, és valakit ekkora szenvedéllyel és lelkesedéssel úgy pofán csapni, mint Anát.  Kate megkérdezi, érdekli-e a cikk, amit befejezett. A Jacob José által készített fotókat nézve Ana rájön, hogy Christian Grey nem illik hozzá. Túl jól néz ki.

Túlságosan jóképű. Különböző féltekéken vagyunk, különböző világokban. Látom magam Ikaruszként, aki túlságosan közel repült a naphoz, és összeégett, lezuhant.

Azért adjuk meg a tiszteletet Ikarusznak, Ana. Ha te lettél volna Ikarusz, a Nap közelébe se értél volna. Már a házat elhagyva elestél volna a lábadban. Ismerem Ikaruszt, és ön, Hölgyem, nem Ikarusz. (Ez egy hazugság, csak egy albumborítón láttam.). Szóval hirtelen ráébred, hogy Grey gyönyörű, ő meg nem. Nem tudom, hogy ez miért számít hirtelennek, mikor szó szerint minden alkalommal, mikor csak a közelében volt, ezt gondolta. Elmegy tanulni (de csak miután nem olvassa el a cikket, amin barátnője robotolt… ja, ahelyett, hogy elolvasta volna, csak a képeket bámulta és odavet Kate-nek egy „nagyon jót”.) Álmában az előző fejezethez kapcsolódó képek jelennek meg, mert a tudatalattija már csak ennyire szuper finom. Aztán, bármiféle átmenet nélkül, egyszer csak befejezi a vizsgáját. Amennyire összezavarodtam attól, hogy az álmai leírását közvetlenül egy „leteszem a tollam”mondat követi, nagyon örülök annak, hogy nem kellett az egész vizsgáját végigülnünk. Gondolom, valami ilyesmi lett volna: „ha x jelöli -9-et, mennyi az értéke…ó…-9…pont annyi, ahányszor Christian megcsókolt, mikor szerettem volna. Jaj, szegény fejemnek. Olyan sápadt a bőröm! És olyan rohadtul vékony vagyok! Soha senki sem fog szeretni. Bizony, ezer ördög és pokol!”

Vizsgája befejeztével, arra gondol, hogy elmegy hazulról és berúg. Soha sem volt még részeg (micccsoda meglepetés!), de meg akarja valamivel ünnepelni, hogy nem kell többé suliba járnia. Ha érdekelt volna titeket, Ana előbb végzett a vizsgával, mint Kate. Ezt a tényt mindenképpen tudatni akarja velünk. Mikor hazaérnek, egy csomag várja őket. Mikor Ana kinyitja, az Egy tiszta nő három kötetét találja benne. Egy kártya is van benne, miszerint, „Miért nem mondtad, hogy a férfiak veszedelmesek? Miért nem figyelmeztettél? Az úrinők tudnak védekezni, mert regényeket olvasnak, és azokból megismerik az ilyen trükköket...” A könyvek mind megfizethetetlen első kiadások, így rögtön tudja, ki küldte azokat.

Vizsgáljuk csak meg ezt az idézetet mégy egyszer. Ha olvastátok az Egy tiszta nőt, márpedig én nem vagy olvastatok egy összefoglalót róla a neten, emlékezhettek, hogy ez az idézet akkor jelenik meg a regényben, mikor Tess –házasságon kívül született- gyermeke meghal és el kell döntenie, hogy hozzámegy-e a gyermeke apjához (akit nem szeret) vagy maradjon szégyenben. Ez nem a legromantikusabb idézet, amit egy kártyára lehet rakni. Még kevésbé tűnik annak, mikor visszaemlékezünk, Grey milyen pszichopatán viselkedett vele szemben. Becserkészte a lány munkahelyén. Emberrabláshoz szükséges holmikat vásárolt. Elhívta kávézni, majd a következő pillanatban jégcsapként viselkedett. Keresztneve használatának jogával ruház fel embereket, mintha az valami különleges kiváltság volna. Ez a pasi dilis és most költött el egy vagyont Ana ajándékára, csak azért, hogy belecsomagoljon egy, a mai férfiak veszélyességéről szóló idézetet.

Természetesen ezután Ana felhívja a rendőrséget. Persze, hogy nem! Inkább azt tervezi, hogy visszaküldi „egy ugyanilyen zavaros idézettel, a könyv egy kevésbé ismert részéből.” Thomas Hardy írta, az egész zavaros és kevésbé ismert.

- Onnan, ahol Angel Clare azt mondja, kopj le? - kérdezi
Kate komoly képpel.
- lgen, onnan - kuncogok. Szeretem Kate-et, hűséges és támogató.

Most komolyan, mi az isten faszáról beszélsz? Bármikor, mikor eddig Kate a szimpátiáját vagy aggodalmát szerette volna kifejezni Ana felé, az csak nyűgként elutasította és Kate basáskodásának jeleként vette. Ó, de most hogy osztja véleményét Grey-ről, hirtelen hűséges és támogató?


Kate és Ana pohárköszöntőt mond új életükre Seattle-ben, ahová a diplomájuk megszerzése után majd költözni fognak. Lemennek egy bárba Joséval, aki nem diplomázik. José vesz egy kancsó Margaritát és Ana, a nem-ivó, aki ezelőtt még soha az életben nem ivott még, öt pohárral iszik belőle. Jól látjátok. (Direkt megnéztem, és a Margarita 25 fokos - a ford. hah!). Pezsgőzik, majd a bárban megiszik öt Margaritát. Talán vas mája van, ami megy a két ballábához. De úgy gondolom, hogy egy olyan ember, aki nem iszik, egy üveg pezsgő után is ki lenne dőlve. Tegyük fel, hogy nem itták meg az egész üveget, csak egy-egy pohárral. De az a tény, hogy öt pohár Margarita után még mindig talpon van, még mindig nem hihető.




A bár tele van, szóval kiabálva kell elmondaniuk Josénak, hogy elköltöznek és egy tuti kis lakásban fognak lakni, amit Kate szülei vettek lányuknak. Elgondolkodtató, hogy a könyveket nem esetleg Kate pénzeszsák szülei küldték. Talán Kate mondta neki, hogy „Figyu, Ana bejön ennek a Christian Grey palinak”, ők meg erre „Grey? Nem ő volt a gyanúsítottja a pár évvel ezelőtti diáklányos gyilkosságoknak?” és elküldték a könyveket, gondolván, Ana veszi a lapot. Hát, nem vette, mivel José elkezdi tapizni és elhalmozza őt piával. Ana úgy dönt, az a tuti, ha áttér a sörre, mert abban persze nincs alkohol, ugye? De először, muszáj kommentálnia, Kate mennyivel dögösebben néz ki, mint ő:

Kate szűk topot, feszes farmert, magas sarkú cipőt visel, a haja feltornyozva, az arcát lágy fürtök keretezik. Vagyis a szokásos érzéki lényét hozza. Én inkább amolyan Converse és póló típusú lány vagyok, de most a legelőnyösebb farmeromat vettem föl.

Ennél a résznél megállapítható, hogy egy nem-Amerikai szerző írta, aki nem jár bulizni Amerikában. Egyetemista lányok nem úgy öltözködnek úgy, mint Kate, még akkor sem, ha bulizni mennek. Az egyetemista lány dögösség kulcsa, hogy úgy nézzen ki, minta nem is erőlködött volna. Ó, persze, hordanak szűk topot és farmert, de sohasem vennének fel hozzá magassarkút. Egy lélek sem vett fel magassarkút farmerhez Amerikában 1994 óta, és ha mégis megtették, nem kellett volna, mert nevetséges. Akárhogy is, Ana annyira szuper-részeg, hogy miközben sorban áll a mosdóhoz, felhívja Grey-t. A férfi rögtön tudja, hogy részeg, és követeli, hogy mondja meg, hol van, valószínűleg azért, hogy beugorhasson és meggyilkolja. Ana nem akarja megmondani neki és rárakja a kagylót. Grey visszahívja, hogy elmondja, érte megy. Csak így. „Érted megyek”. Ez majdnem olyan hátborzongató, mint „A hívás a házon belülről jön”.

Na és akkor mi van Christian, ha nem akar veled menni? Felnőtt nő. Elment a barátaival bulizni és berúgott. Nagy dolog. Nem kell beviharzani, mint John Goodman a Sakáltanyában, elcseszvén ezzel a lánya szórakozását. Amerika hölgyei, ez a viselkedés nem lovagias. Ez hátborzongató és zsarnokoskodó. Ez ilyen becserkésző viselkedés. Durva. NE AKARJÁTOK MÁR ANNYIRA MAGATOKNAK CHRISTIAN GREY-T LEÉGETITEK A TÖBBIEKET!

Ana rájön, milyen részeg is és kibotorkál, ahol José megtalálja és megnézi, jól van-e. Vagy letapizza, amit meg is tesz, méghozzá agresszívan. Ana éppen viaskodik vele, mikor Christian megérkezik és Ana elhányja magát. Ez arra készteti Josét, hogy a fejezet folyamán másodszorra Dios mio-zzon. Ez arra késztet, hogy mostantól kezdve úgy képzelem, hogy José valójában A Jézus.

"Dios mio, haver"


Grey hátrafogja a haját, miközben Ana a parkolónál levő virágágyásba hány. Ezután már csak öklendezik. Végre, valami románc! Mikor abbahagyja az egyszemélyes show műsort, akkor Grey odaadja neki monogrammos zsebkendőjét, amivel kényeskedve letörölheti a hányást a szájáról.Kínosan érzi magát. Nagyon dühös Joséra (joggal, hiszen ezek szerint csak a részben megemésztett Margariták kiadása volt az egyetlen dolog, ami a szexuális zaklatástól visszatartotta). Ledobja a dupla-b bombát: „Basszus-basszus”, mikor nem tudja, hogyan is viselkedjen ebben a szituációban. Az olvasóknak ez nem lehet meglepetés, mert Ana eddig egyik teljesen hétköznapi szociális szituációban sem tudta, hogy kéne viselkednie; egyikben sem szerepelt hányás. Egy kicsit várom már, mikor esik bele a saját hányásába Bella Swan-stílusban, de sajna, eljött az ideje, hogy bocsánatot kérjen Grey-től, hogy hányt előtte.  Egy egocentrikus baromhoz képest kifejezetten megértően viselkedik, odavetve tipikus, „hé, mindannyian jártunk már így, nincs igazam?” kommenteket. Grey felajánlja, hogy hazaviszi, és mikor Ana felveti, hogy szólnia kéne Kate-nek, azt válaszolja, hogy majd a fivére elmondja neki, mivel most is pont Kate-el beszél. Egy, az olvasóknak nem meghatározott, ponton, -mivel, ahogy észrevehetted, minden karakter, aki nem Ana vagy Christian az jelentéktelen kellemetlenség, akiknek félre kell állniuk, hogy majd a színpadra szólítsák őket,- Christian testvére, Elliot is eljött a bárba Anáért és ez a testvér beszélget most Kate-el. Hogy hogy lát be Christian a zsúfolt, zajos bárba, hogy észlelje ezt, fogalmam sincs. De itt van egy kis részlet, hogy mégis hogyan találta meg Anát.

- Lenyomoztam a mobilodat, Anastasia.
Hát persze. Hogy lehetséges? Törvényes ez? Zaklató, suttogja a tudatalattim az agyamban
lebegő tequilafelhőn keresztül, de mivel róla van szó, nem is bánom.

És így kezdődik bármelyik erőszakos párkapcsolat, amit valaha láttál. „Nem érdekes, ha hátborzongatóan viselkedik, mert róla van szó.” Bemennek, és Anának nagyon közel kell tennie a száját Grey füléhez, hogy mondjon valamit. Mikor ezt megteszi, észreveszi, milyen jó illata van és „valahol mélyen, nagyon mélyen lenn az izmai élvezetesen megfeszülnek.” Oké, Ana, csak hogy megnézzük ennek a szexisségnek másik oldalát is, most leheltél éppen az arcába a hányásszagú száddal, szóval a helyedben én nem nagyon reménykednék. Grey rákényszeríti, hogy igyon jeges vizet, ami után kivezeti a táncparkettre. Látjátok, ő nem ismeri olyan jól Anát, mint mi. Tudjuk, ahol Ana Steele megjelenik és Grey „átvezeti a táncolók tömegén a parkett másik oldalára” ezt az követi, hogy „és nem volt túlélő”. De valahogy sikerül Elliot és Kate mellé keveredniük, akik, akárhogy is nézzük, nagyon jól elvannak egymással. Szerencsére, mielőtt bárki is megsérülne minden bizonnyal minden idők legveszélyesebb táncában, és mielőtt még el kéne azt olvasnunk, Ana elájul, ezzel lezárva a fejezetet.

9 megjegyzés:

  1. Már tegnap elolvastam, csak mire a végére értem inkább beájultam az ágyba és nem tudtam egy mondatot se kipréselni magamból. xD A könyv még mindig röhejes, de jól haladsz vele, csak így tovább, hajrá, hajrá. :D Láttad, hogy Alex is csinált róla egy videót? Halálra röhögtem magam rajta amikor bevágott a Twilightos kritikájából. Nem is tudom, mit élveznék jobban, ha ő kritizálná végig, vagy ez a nő. :D

    De hogy nem tűnik fel az embereknek hogy Christian mennyire creepy...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz :D nem, nem láttam, de megnézem ;)

      de feltűnik, de úgy, mint Ana, ők is leszarják, mert róla van szó.

      Törlés
  2. "Kate elmegy odáig, hogy feláll és megöleli, mert nyilvánvaló, hogy sírt. A rohadt kurva."
    Itt most hangosan felvinnyogtam. Kate jó arc. :D

    Komolyan kíváncsi leszek, hogy ha "beindul a történet", akkor mikbe fog belekötni a csaj. Mondjuk arra is kíváncsi leszek, mikor lesz értelme a történetnek azon kívül, hogy hogyan jutnak el folyton a szexig. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, Kate eddig szimpi :D szerintem nem lesz túl nehéz :P
      és azt már most lefogadom, hogy semmi értelme se lesz

      Törlés
  3. úrísten ez a Kate mekkora egy céda. jézusom. komolyan az ilyen karakterek miatt tart most ott az irodalom ahol. bezzeg ana...! őt tanítani kéne az iskolákban, mert ő egy erős nő. és pont. /igazából kurva sok pont, hogy kifejezzem a mondat fontosságát/
    and by the fucking way én ezt a jacobot jobban favorizálom mint a twilightét. ő legalább tesz valamit, hogy megkapja miss nyomorékot, nem csak ott áll és kelt (JOGOSAN) bűntudatot a csajban.
    a könyv szexisége pedig -szerintem- abban (FOG) rejleni, hogy a csodás ana grey minden érintésétől orgazmust (fog) kapni, mert
    1-nyomorék
    2-nyomorék
    3-nyomorék
    4-a könyv szar, tényleg csak ezt az egy lehetőséget ltáom
    5- ééés még mindig nyomorék.

    személyes note: köszönöm, hogy vigasztalni próbálsz, de már megállíthatatlanul bőgök. de azért sokat jelent e felesleges gesztus. s.i.e.s.s. a következővel, TUDOM /vagyis sejtem/, hogy a legjobb képességed szerint frissétgetsz, DE kikellett mondanom, hogy mutassam mennyire, höm, hogy is mondjam, preferálom(?) a kritikákat és, perverz módon imádom ahogy a könyv cselekménye lassan és egyáltalám nem biztonságos módon kibontakozik.
    bocsáss meg, hogy ily hosszú regény formájában fejezem ki magamat +térden állva könyörög, a pánik szinte tapintható az aurájában. mert mi van ha nem lesz itt kegyelem, mi van ha -
    NEM, BEFEJEZTEM GOODBYE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *sírok* s.i.e.t.e.k.! most egyelőre beálltam arra, hogy kétnaponta fordítok, szóval valszeg holnap lesz új fejezet :P és tetszik, hogy valakinek ennyire tetszik, amit csinálok, szal ne hagyd abba :'D

      Törlés
  4. A negyedik fejezet.
    elhangzik a legigazabb állítás: Nem én vagyok a neked való férfi!
    Ez az köszönjük szépen Grey. Mi akik olvassuk a történeted mind tudjuk, hogy nem vagytok összeillő páros. Mi a fenéért hajtassz még Anára? Komolyan ennyire nincs jobb?
    Ana meg teljesen megzavarodott, végre elhitte: a pasi akar tőle valamit most meg visszautasítja...tudod Ana azért néz rád olyan vigasztalanul mert tudja, hogy te leszel 15-öske, aki hamarabb lelép mint az elődjei, mert nem bírod a stílust. Hát azért néz rád vigasztalanul!
    Miért nem mondtad, hogy a férfiak veszedelmesek? Miért nem figyelmeztettél ? Az úrinők tudnak védekezni, mert regényeket olvasnak, és azokból megismerik az ilyen trükköket - Kell-e ennél több figyelmeztetés? Anával ellentétben ez a férfi ismeri önmagát. Pontosan tudja, hogy milyen, ismeri Anát is és pontosan tudja, hogy ő meg nem ilyen. Grey egy első kiadást küld kiválasztott alárendelt Anának, hát most mit mondjak azért tud ajándékot választani...
    A részeg jelenetet nem részletezem. Legalább jól lehányta Greyt végre valami stílust vittél már magadba te liba! igaz elég naturalisztikus, de ez is valami.

    Kár hogy nem kaptunk mélyebb, hosszabb és élvezetesebb leírást a táncról. Mert jó lett volna legalább olvasni és elképzelni, ahogy Grey a kis irányításmániás maximálisan kiélvezi, hogy íme egy hely ahol tényleg a férfinak kell vezetnie!:))) szóval mindent bele te irányító félisten, vezess! és mutasd meg mit tudsz azzal a szexi csípőddel...de az írónő egy gyökér mert még ezt sem tudta úgy leírni, hogy végre felizguljak erre a Greyre...hát mégis mikor lesz már olyan, hogy eljutunk odáig? egy állítólag szexre ingerlő könyvben??? mert eddig még semmi
    Ana stílusosan elájul Grey mellett... végre bemutatót tartott abból, hogy hogyan is érez iránta.

    VálaszTörlés