2012. szeptember 26., szerda

8. fejezet: „Egyszer úgy megdugtam egy csajt, hogy kalózzá változott!”


Figyelmeztetés: mivel itt már elindul a szex, kissé durvább nyelvezet is megtalálható, szóval gyengébb idegzetűek és gyerekek, vigyázat!

Néhány szónál csillag van, magyarázat a bejegyzés végén.



A szürke ötven árnyalata, nyolcadik fejezet avagy „Egyszer úgy megdugtam egy csajt, hogy kalózzá változott!”




Előző fejezetünkben Christian megtudta, hogy Ana szűz és pont annyi finomsággal és érzékenységgel reagálta le a dolgot, amennyit azt egy nőket becserkésző és addig-nincs-szex-míg-nem-írod-alá-a-szerződést kötőtől várnánk. Szóval semennyivel. Még dühös is, hogy nem mondta el neki korábban (mert ha egy 21 éves szűz vagy, ezzel dicsekszel, nem?). Járkál fel-alá az irodájában, kezeit a hajába túrja, mintha tőzsdézett volna 1929-ben és rájött volna, hogy rossz lóra tett. Azért dühös, mert Ana tud a szexbörtönéről, nem mondta el neki, hogy szűz, ami egyébként úgy tűnik, tényleg taszítja. Persze, a férfi nem töltött ki titoktartási szerződést, szóval Ana miért mondta volna el minden titkát? Hogy lehet arra dühös, hogy Ana tudja egy titkát, de a szerződés miatt úgysem mondhatja el, de a lány meg nem fedi fel titkait ilyen jogi védelem nélkül? Fogadok, mikor Christian gyerek volt állandóan azt nyafogta, hogy „Ez nem igazságos!”.

- És egy jóképű srác sem döntött le a lábadról? Egyszerűen nem értem. Huszonegy éves vagy, csaknem huszonkettő. Gyönyörű. - Ismét a hajába túr.
Gyönyörű. Most az örömtől pirulok. Christian Grey gyönyörűnek lát. Összekulcsolom az ujjaimat, és rájuk szegezve a tekintetemet igyekszem elrejteni az ostoba vigyort. Talán gondolatolvasó.. Tudatalattim felütötte holdkóros fejét. Hol volt amikor szükségem lett volna rá?

Figyelj, Ana, már százszor elmondtam. Az nem a tudatalattid. A tudatalattid nem tesz teljesen megformált, könnyen hozzáférhető gondolatokat a fejedbe. Habár, valószínűleg a tudatalattid tehet róla, hogy nem tudsz senkinek sem nemet mondani, és közben azt hiszed, van saját akaratod. Christianról és az ő „jóképű srácos” megjegyzéséről csak annyit, hogy ez az egész azért hihetőbb lett volna, hogy ha a késő ötvenes éveiben járna. De komolyan, „jóképű srác”?* És amúgy sem hiszek egy olyan 27 éves milliárdos, egyedülálló férfinak, akinek nincs X-Boksz-a. Nem fog megtörténni.

Christian felajánlja, nagyon lovagiasan, hogy majd ő leveszi a szüzesség terhét Ana válláról.

- Azt hittem, te nem szeretkezel. Azt hittem, te keményen baszol. - Nyelek egyet, kiszáradt a szám.
Gonoszkásan vigyorog rám, és a hatása végigfut bennem, egészen odáig.
- Tehetek kivételt, vagy talán kombinálhatom a kettőt, majd meglátjuk. De tényleg szeretnék szeretkezni veled. Kérlek, feküdj le velem. Azt szeretném, hogy működjön ez az egyezség köztünk, de kell, hogy legyen valami képed arról, mit vállalsz. Már ma éjjel elkezdhetjük a képzésedet - az alapokkal. Ez nem azt jelenti, hogy kihagyom a virágokat; szép szavakat, az mind csak eszköz, egy cél érdekében, amit én kívánok, és reményeim szerint te is.


Ó, Christian, elég legyen a romantikázásból, már teljesen beléd estem. Rengetegszer volt, hogy olvastam és hangosan megkérdeztem, hogy „Ez most komoly?”. Ez is egy ilyen pont. A cél szentesíti az eszközt? Ehhez mennyi papírmunkát kell Anának elintéznie? A romantika persze csak annyira van jelen, mint a féktelen erotika, azzal, hogy Ana olyan durva kifejezést használ, hogy „ott lent”. Valaki gyorsan kapcsolja be a légkondit! Ana rámutat, hogy még egyik szabályra sem mondott igent és Christian úgy dönt, hogy a punci érdekében tehet egy kis kivételt:


- Felejtsd most el a szabályokat. Felejtsd el ma éjszakára a részleteket. Kívánlak. Azóta kívánlak, hogy beestél az irodámba, és tudom, hogy te is kívánsz engem. Nem ülnél itt, hogy büntetésről és kemény korlátokról társalogj, ha nem így lenne. Kérlek, Ana, töltsd velem ezt az éjszakát.  


Oké, ha már annyira kívánod, hogy el tudsz felejtkezni erről, akkor miért probléma, hogy nem akar Uralkodó/Alávetett szexet? Ana, mióta látta a szexbörtönt, arra gondol, hogy Christian furcsa és egy szörnyeteg és teljesen csalódott, hogy a csávónak ez jön be. Még a férfi is észrevette. Szóval, ha annyira bejön neked, akkor meg miért nem lehet az ilyen elemeket kihagyni? Vagy legalább szépen, fokozatosan megmutatni, hogy egyáltalán bejön-e neki. Nem? Mindennek úgy kell lennie, ahogy te akarod, mindig, mert neked ilyen egy „párkapcsolat”? Egészséges.

Szóval szexelni fognak, most az egyszer, teljesen vanília (átlagos), hogy megszabaduljanak végre Ana bosszantó szüzességétől. Christian azt mondja, hogy Ana „bátor ifjú nő” és hogy „lenyűgözi”. Miért bátor? Mert lefekszik valakivel? Vagy mert, hogy veled fog lefeküdni? Valakinek kicsit nagy arca van, ha azt hiszi, hogy olyan ijesztőnek és megfélemlítőnek látszik.

Ahelyett, hogy azon helyen csinálnák, ami direkt erre a célra lett berendezve, Chedward szakít merev önuralmával és a hálószobába vezeti.

A falak fehérek, a bútorok halványkékek. A hatalmas, ultramodern ágy, kemény, szürke fából készült, mintha uszadék fából lenne. Négy ágyoszlop van, de nincs mennyezet. A falon az ágy fölött döbbenetes tengeri tájkép.

Már nem azért, hogy kötekedjek (dehogynem), de az uszadék fa az mióta ultramodern?

Remegek, mint egy falevél. Hát ez az. Végül eljött az idő, megteszem azt, és nem mással, mint
Christian Greyjel.

Csak hogy tudd, ha előfordulnának elírások vagy hiányzó szavak a postban, akkor az azért van, mert nem bírtam ki józanul ezt a fejezetet. Abban a pillanatban, hogy elolvastam, hogy „azt”** és már nyúltam is a legközelebbi illegális szerért. Nem viccelek. Józanul nem lehet kibírni ezeket az egymás hegyén hátán előforduló középiskolás eufemizmusokat.
Christian azt mondja, hogy megint szeretne az ajkába harapni. Ha tudtam volna, hogy ez az Ana az ajkába harap vagy emberek akarnak Ana ajkába harapni ennyire repetitív, tuti hozzáadom az ivós játékhoz. De nem adtam és életben vagytok, szóval ha úgy nézzük, megmentettem az életeteket. Szívesen. Ana végignézi mindenidők legrészletesebb, legelrettentőbb sztriptízét. Christian leveszi az óráját. Leveszi a zakóját. Leveszi a cipőjét, a zokniját és úgy látszik ez a módszeres vetkőzés nagy hatással van Anára, mert még a lábujjait is kínzóan szexinek találja.

Egy nélkülözhetetlen beszélgetés következik a védekezésről, ami persze állandó tényezője a romantikus regényeknek. De meg kell dicsérni E.L.-t, kicsit felrázza a dolgokat.

- Gondolom, nem szedsz tablettát.
Hogy mi ? A csudába.
- Nem hiszem. - Kihúzza a komód legfelső fiókját, és kivesz egy csomag óvszert.

Ha a mostani romantikus regényeket ismeritek, tudjátok, hogy történik ez a rész. Ha a hős és hősnő egyáltalán beszélnek róla, akkor csak azért teszik, hogy megmutassák, hogy miért is oké, ha ők nem védekeznek. A férfi felajánlja az óvszert, mire a nő „nem kell, tablettán vagyok”. Néha azt gondolom, hogy „Chlamydia elleni tablettán?”, de én aztán nem beszélhetek, hiszen az én szereplőim sohasem védekeznek. Ez azért van, mert ez egy fantázia és az óvszer nagyon szar a való életben, másfelől meg a szereplőim vagy vámpírok vagy más természetfeletti lények, akik nem kaphatnak el nemi betegségeket vagy rosszabbat, nem eshetnek teherbe. Itt E. L. James a józan ész útját követi és így nem vezeti őket bele egy tripperbe. Szép munka.

Szóval mikor Christian kiveszi az óvszert, azt mondja… várjatok egy picit…megpróbálok komoly arcot vágni, de nem megy. Azt mondja „Légy készen”.



Christian lassan sétál oda Anához, aztán ilyen romantikus kliséket mond neki, hogy „Van róla fogalmad, mit teszek veled?” meg arról beszél, hogy mennyire kívánja. Leveszi Ana ingét, közben megdicséri a gyönyörű, sápadt bőrét (rohadtul megmondtam neked, Ana), barna haját. Elég szelíd szavakkal találkozhatunk itt, mint például a „fenék” vagy „erekció”.

Alig tudom visszatartani a zsibongó érzéseket - vagy tán hormonok? -, amelyek elárasztják a testemet.

Mi? Ennek most mi volt az értelme?

Látni őt előttem térdelve, érezni a száját a testemen olyan váratlan, olyan égető! A kezem a hajában, finoman húzom, és próbálom csillapítani túl hangos légzésemet.

Ajaj, lehet ebből probléma lesz. Anának tetszik, hogy a férfi ott térdel előtte…hűha! Lehet, hogy mindketten Uralkodó típusok. Ja, basszus, akkor ez nem működne, mi? Christian a nemi szervéhez teszi az orrát és elmondja, milyen jó az illata, pont mielőtt leveszi Ana cipőkét és zokniját, majd megnyalja a lábát és megharapdálja. Nem érdekel, hogy ki vagy, lehetsz akár Angelina Jolie is, ha leveszed a sportcipőd és zoknid, a lábad azért izzadt, tuti, hogy nem rózsaillatú és tuti, hogy zokniszöszök is vannak rajta. Nem tudom azt a képet kiverni a fejemből, hogy Chedward egy sápadt, izzadt, szöszös lábon nyammog. Ne. De tényleg ne már. Ekkor érünk el ahhoz a jelenethez, aminek hatására legalább egy órán át szidtam hangosan a nyugati kultúra női szexualitáshoz való negatív hozzáállását:

- Mutasd, hogyan dédelgeted magad?
Tessék?
- Ne legyél ilyen szemérmes, Ana. Kérlek, mutasd meg -suttogja.
A fejemet rázom.
- Nem tudom, hogy érted. - Rekedt a hangom, csupa vágy. Alig ismerem meg.
- Hogyan csinálod magadnak, hogy elélvezz? Látni akarom.
Ismét a fejemet rázom.
- Nem tudom - motyogom. Felvonja a szemöldökét a döbbenettől, elsötétedik a szeme, hitetlenkedve csóválja a fejét.


Oké. Értem. Ana ártatlan. Annyira ártatlan, hogy 21 éves koráig egyszer sem maszturbált (kivéve azt a kibaszott esetet, néhány kibaszott fejezettel visszább, mikor élvezette kenegette magát Christian tusfürdőjével). Mi ebben a vonzó? Miért szeretik a romantika olvasói, ha a hősnőnek sosem volt orgazmusa? Mi ennek a varázsa, fantázia szempontjából? Képtelen vagyok megérteni, hogy miért jó, hogy a hősnő annyira tudatlan a szex témájában, hogy egy őszinte beszélgetést sem tud folytatni arról, mire izgul fel. A tudatlanság tényleg olyan tulajdonság, amit értékelnünk kellene a fiatal nőkben, akármilyen témáról legyen is szó? Ha az élet utánozza a művészetet, akkor ezzel arra tanítjuk tudat alatt a nőket, hogy korábbi szexuális élményeik valamilyen módon őket beszennyezik? Mi az isten. Mi. Az. Isten.

Egy pillanatra elfelejtettem, mit is csinálok éppen. Na ennyire találtam ezt a részt dühítőnek

Christian eldönti, hogy megpróbálja annyira felizgatni Anát a mellbimbói kényeztetésével, hogy a lány attól elélvezzen. Azt gondolom, hogy ha egész tinédzser és eddigi felnőtt életét egyetlen orgazmus nélkül élte le, akkor már attól elélvez, ha a szomszéd szobában bedugják a hajszárítót, de mindegy, te vagy a Chedward. És persze működik és Ana, nagyon gyorsan megérti, hogy mi a jó a szexben.

Ezután Chedward nyilvánvalóan kilyukasztja a bugyiját:

Christian keze a derekamon, a csípőmön, majd rám tapad - intimen... istenem. Ujjai a vékony csipkén keresztül lassan köröznek rajtam - ott.

Fel tudnál kicsit világosítani? Hol ott? A csipkén? Átszakította a selymet az ujjaival? Mert így hangzik. Mindegy, gazdag, tud újat venni, nem? Végre eljutunk A NAGY LELEPLEZÉS-hez. És tényleg nagy. Olyan nagy, hogy Ana is, mint minden romantikus hősnő elgondolkozik, hogy vajon befér-e. És aztán. Megtörténik.

- Most pedig megbaszlak, Miss Steele - mormolja, és erekciója végét hozzám érinti. - Keményen - suttogja, és belém vágódik.
- Argh - szakad ki belőlem. Különös, becsapódásszerű érzés jelentkezik mélyen bennem, ahogy
elveszi a szüzességemet. 




És tessék. 21 évesen és egy életnyi ügyetlenkedés után Anán még mindig ott van a gyártási zárcímke és ha feltéped, kalózzá változik.*** Figyeljük meg, hogy az író hogy tartja magát a romantikus regények mítoszához, miszerint a szűzhártya ennyire fent helyezkedik el. Ez egy büszke és nemes hagyomány, teljesen tiltakozásba merülve a női test működését illetően.

A szex többi része elég átlagos. Befejezik, Christian megkérdezi, hogy fájdalmat okozott-e és Ana így írja le belső monológjában a szexet.****


Két orgazmus... szétesek az illesztéseknél, mint a mosógép és centrifugája

Szerte Amerikában, a frusztrált háziasszonyok, akikre a média azt mondja, hogy imádják a könyvet, bölcsen bólogatnak és kacsingatnak a mosógépük felé. Most hogy a szex nagyvizeire evezett, Ana újra készen áll egy kis kalózkodásra. Ezúttal leveszik a melltarját és a férfi ingét. Ki szexszel úgy, hogy az ing még rajta van? Ez van annyira fura, hogy azt higgyük, oka van annak, hogy nem vette le. Arra tippelek, hogy a kifejletlen ikertestvérének karja van ott vagy valami. Most hátulról csinálják, és ez még mindig egy szelíd jelenet, de nem hiányzik belőle az elvárt, hátborzongató, becserkésző duma, amit Christian már tökélyre fejlesztett:

- Azt akarom, hogy megérezd, bébi - dünnyögi, és folytatja az édes, ráérős kínzást előre-hátra.- Holnap ahányszor csak megmozdulsz, eszedbe fog jutni, hogy benned voltam. Csak én. Az enyém vagy.

Még ez sem szokatlan egy átlagos romantikus regényben. Ez szokott az a pillanat lenni, mikor az Alfa hős átmegy hátborzongató faszfejbe. Az írók néha furcsa központozást használnak a szexjeleneteknél. Egyszer olvastam egy olyat, ahol…a…szex…annyira…szenvedélyes…volt…hogy…a…hősnő…három…ponttal…fejezte…ezt…ki és azt gondoltam, hogy tuti kéne neki az inhalátora. Ebben a könyvben, Christiannak az a szokása, hogy túl sok mondat végi pontot használ beszédében, mint egy rosszul értelmezett távirat:

- Annyira. Édes. Vagy - mormolja a döfések között. - Any-nyira. Nagyon. Kívánlak.
Nyögök.
- Az. Enyém. Vagy. Élvezz a kedvemért, bébi - hörgi.

Olyan, mintha fogta volna az összes klisét az összes szexjelenetből és ebb az egy jelenetbe sűrítette volna őket. És persze, csak annyit kell mondania, mint egy varázsszó, hogy „élvezz a kedvemért”, és elpattan, mint egy túlságosan felhúzott óra. Az élvezet annyira intenzív, hogy abban a pillanatban elájul, ahogy végeznek. Mikor felébred, már sötét van és Christian nincs ott. Zongora hangját hallja…Ez most komoly? Tényleg végig kell csinálni az Edward/Bella zongorázós jelenetet?

Uhh, oké.

Ana hallja, hogy „a zongora édes, szomorú dallamot játszik. Azt hiszem, Bach, de nem vagyok biztos benne” és tovább megy, hogy kinyomozza.

Christian a zongoránál ül, és tökéletesen belemerül a dallamba. Szomorú, távoli az arca, akár a zene. Lenyűgözően játszik. A falnak dőlök az ajtó mellett, és elvarázsoltan hallgatom. Nagyon képzett zenész! Mezítelenül ül a zongora melletti állólámpa magányos, meleg fényében fürödve. A nagyszoba többi része sötétbe merül, és mintha a saját, elszigetelt kis fénymedencéjében lenne, érinthetetlenül... magányosan egy buborékban.

A férfi nem meztelen, egy pizsamanadrág van rajta, ami ÚGY lóg le a csípőjéről, és utasítja Anát, hogy húzzon vissza a hálóba, mert sürgős kalózkodnivalója van. Félmeztelen és mikor a lány megpróbálja megérinteni, elhátrál és elmegy, hogy felvegyen egy felsőt, szóval, ja, tuti a parazita ikertesójának karja van ott. A fejezet végénél Ana rájön, hogy Christiannek van egy „szomorú oldala”. Nem így van ezzel mindenki?






* eredetiben „nice young man” ~ „kedves fiatalember”. Így érthetőbb is lenne a megjegyzés Christian korára, de mindegy. Megint köszi, Tótisz mester.

** az „azt”-t én tettem hozzá, mert az eredetiben is úgy van, hogy „do it” és megint csak így van értelme a kritikának

*** magyar verzióban az „Argh” helyett „Aú” van, csak akkor se a címnek, se ennek a bekezdésnek semmi értelme nem lett volna.

**** ezt utálom a legjobban: a fordító teljesen kihagyta ezt a részt, szóval nekem kell lefordítanom a hasonlatot Az eredetinél egyébként nem nagyon értem a mosógépes hasonlatot, szóval az egész nem sikerült olyan jól

12 megjegyzés:

  1. Szia!

    Első komi:)remélem ez csak az én gyorsaságomnak tudható be ;)
    Azt hiszem két kedvenc részem volt a kritikaírótól. A lábnyalogatós témánál, és a zongoratéma. Ezekkel tényleg egyet kell értenem.( a többivel már nem :)
    Egyébként nagyon ügyesen fordítod, mert minden fennakadás nélkül olvasható, nem úgy mint maga a mű. Sajnos ott volt, hogy egy-egy szóra így jól rácsodálkoztam, hogy jé? ez meg hogy jön ide? vagy olyan fura ez a kifejezés itt.
    Bár az eredeti művet is te fordítottad volna, állítólag valahol a neten kering egy rajongói fordítás, én eddig még nem találtam rá. Te tudsz erről valamit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia! hát, úgy látom nem nagyon jönnek sajna az oldalra, inkább a letöltés miatt :( szal örülök, hogy itt vagy :D

      én például azzal nem értettem egyet, hogy az uszadékfa az nem modern, mert simán el tudom képzelni, hogy hogyan lehet beleépíteni, szóval ez már nagyon szőrszálhasogató volt :P

      köszi szépen :') akkor nem hiába volt 3 év főiskola ;P Nagyon szar a fordítás, mostmár én is jobban észreveszem...
      Igen, valaki itt megemlítette, de rákerestem és nem találtam meg :/

      Köszi, hogy kommenteltél :)

      Törlés
  2. A "Be prepared" részt nem bírtam ki röhögés nélkül. A zokniszösz annyira édes szó *-* "Hogyan csinálod magadnak, hogy elélvezz?" Ez így magyaros egyébként? XD Tótisz, Tótisz, mit csinálsz. Meg ez a "most pedig megbaszlak, Miss Steele"... már angolul se értettem, miért szeretik a nők a könyvet, DE MAGYARUL MÉG ANNYIRA SE SZEXI XD És mi a francért hagy ki részeket? O-o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is sírtam :'D tényleg édes? mondjuk, így többedszer olvasva tényleg van benne valami :D Nagyon durva ez a könyv és nem a BDSM értelemben. Ez akar romantikus lenni, hogy dühös a szüzessége miatt és így 10 másodperc alatt áttér arra, hogy oké, most akkor feküdjünk le. Ez így...szánalmas. És még mielőtt az angol kritikát olvastam volna, elolvastam ezt a részt a könyvben és így hangosan mondtam, hogy ez neki a romantikus? Édes istenem...

      A részkihagyásról ne is beszéljünk, mert csak ideges leszek tőle. Ez is egy ilyen fordítói stílus akar lenni, de engem nagyon felbasz.

      Köszi, hogy kommenteltél (egy kis nyomásra) :D

      Törlés
    2. Milyen nyomás, teljesen magamtól jöttem ide :P

      Röhejes az egész könyv. Már azt sem tudom megérteni, aki az Alkonyatot szereti, de olyan barátnőm van. Viszont ha valaki azzal jön hogy imádja ezt a mocskot és Christian Grey az álompasija, esküszöm megadom neki egy pszichológus számát és otthagyom.

      Törlés
    3. csak nem akarom, hogy azt hidd, hogy én most elvárom, hogy kommentelj :D

      Az. Olvastad a cikket, amit tegnap postoltam? Nagyon tanulságos.

      Törlés
    4. Öö, elolvastam, de őszintén bevallom most így hirtelen nem tudom visszaidézni pontosan mi volt benne, annyi mindent olvastam már ami kielemzi hogy miért beteges és borzalmas az egész. :D

      Törlés
    5. ja jó :D nekem ez volt az a cikk, ami végre össze tudta foglalni mindazt, ami miatt a könyvben bemutatott kapcsolat rossz és amit én is mondanék a könyv fanjainak, ha megkérdeznék, hogy mégis mi ebben az ártalmas

      Törlés
  3. Oké, én vagyok az egyetlen aki azon akadt ki, hogy Ana HOGY AZ ISTENBE nem szakadt szét, miután 21 év érintetlenség után minden előjáték nélkül odavágták neki az odavágnivalót? Vagy így értette Christian, hogy "Be prepared?" :"DD Mindjárt sírok. Én nem olvastam a könyvet, terveztem, gondoltam, tanulságnak jó lesz (avagy hogyan NE írjunk könyvet 2.0, a twilight után szabadon), de ez is elég lesz belőle, azt hiszem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úúúú, írtál :D

      ne is mondd, én is felszisszentem, hogy így bevágta neki, azt' jónapot :D

      na akkor még lesz mit olvasni, 26 fejezet van, és az eredeti blog írója elkezdte a trilógia második kötetét is, szóval YAY (lol)

      Törlés
  4. Nagyon jól forditasz meg ez az egész oldal nagyon jó:D:D Még csak pár napja ajánlották ezt az oldalt és máris idáig értem>< xD Esküszöm emiatt kezdtem el keresgélni leginkább ezután a regény után:D Ha már tudom a cselekményt legalább majd ha eszembe jutnak olvasás közben az itt látott megjegyzések akkor majd visonghatok:3xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen, örülök, hogy tetszik! :D na majd jön az új fejezet is ;)

      Törlés